Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@20:51:16 GMT

چگونه حضرت ام‌البنین(س) پیام‌آور کربلا شد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۳۶۳۵

چگونه حضرت ام‌البنین(س) پیام‌آور کربلا شد؟

کرامت، شجاعت و ادب در سبک زندگی حضرت ام‌البنین (س) به قدری بود که فرزندانش را به‌عنوان بهترین یاران امام حسین (ع) تربیت کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیزدهم جمادی‌الثانی سالروز وفات حضرت ام‌البنین سلام الله علیها، مادر بزرگوار حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، است که در مسیر حق‌طلبی و ترویج اسلام و پیروی از امام زمان خود چهار پسر خود را به میدان کربلا فرستاد و توصیه مؤکد کرد که حافظ جان امام حسین علیه السلام باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت ام‌البنین علیها سلام به‌اندازه‌ای برای اسلام دلسوز و برای امام حسین  فداکار بود که به‌شهادت تاریخ بعد از شهادت فرزندان خود، تا آخر عمر مدام نام مبارک حضرت سیدالشهدا علیه السلام را تکرار می‌کرد و مدافع حریم اهل‌بیت علیهم السلام بود. ایشان مادری بود که غریبانه‌های خود و حتی سوگ مادرانه‌اش را با یاد شهادت امام حسین علیه السلام همراه می‌کرد.

خبرگزاری تسنیم به‌منظور آشنایی بیشتر با سیره و سبک زندگی حضرت ام‌البنین سلام الله علیها به‌عنوان یکی از بانوان بزرگ، دانا و تأثیرگذار تاریخ اسلام، گفتگویی با حجت‌الاسلام محسن دست‌افکن، استاد حوزه و پژوهشگر اسلامی انجام داده است تا به جنبه‌های کمتر مطرح‌شده از زندگی این بانوی مؤمن و مجاهد پرداخته شود.

مرور زندگی حضرت ام‌البنین(س)

برای آشنایی کلی با زندگی و سیره حضرت ام‌البنین سلام الله علیها، می‌خواهیم بدانیم این بانوی بزرگوار چگونه شخصیتی داشتند که پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا علیها السلام، لایق همسری حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام شدند و فرزندان رشیدی مانند حضرت عباس علیه السلام تربیت کردند؟

نام اصلی حضرت ام‌البنین سلام الله علیها، فاطمه بود و دختر حزام‌بن خالد کلابی بودند. ایشان پس از ازدواج با حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام صاحب چهار پسر شدند به‌نام‌های حضرت عباس علیه السلام، جعفر، عثمان و عبدالله، به این ترتیب حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام پسر بزرگ ایشان بود و ام‌البنین به‌معنای «مادر پسران» است که همه فرزندان ایشان در روز عاشورا در دفاع از دین خدا و حریم حضرت سیدالشهدا علیه السلام به شهادت رسیدند.

 

چگونه از طریق نماز، سبک زندگی خود را اصلاح کنیم؟درس‌هایی از یک ازدواج پربرکت درباره سبک زندگی اسلامیمصادیقی از سبک زندگی امام صادق (ع) / چگونه فرهنگ شیعی در جامعه عصر صادق آل‌محمد(ع) نهادینه شد؟

 

چرا امام علی(ع) با حضرت ام‌البنین(س) ازدواج کرد؟

چه شد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام پس از شهادت حضرت زهرا علیها السلام، با ام‌البنین سلام الله علیها ازدواج کردند؟ زمینه و دلایل این ازدواج چه بود؟

باید توجه داشت که بعد از شهادت حضرت زهرا علیها السلام، تنها ازدواجی که به انتخاب خود حضرت امیرالمؤمنین صورت گرفت، ازدواج ایشان با حضرت ام‌البنین علیها سلام بوده است.

ماجرا از این قرار بود که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برادری به‌نام عقیل داشتند که آشنایی خوبی با اقوام و قبیله‌های مختلف داشت و در علم نسب‌شناسی جزء افراد سرشناس بود، به این ترتیب پس از شهادت حضرت زهرا علیها السلام که امام علی علیه السلام تصمیم به ازدواج گرفتند، از برادر خود خواستند خانواده و شخصیتی را معرفی کند که برای ایشان فرزندانی شجاع به دنیا آورد و تربیت کند، در این شرایط، عقیل به آن حضرت پیشنهاد داد دختری از قبیله بنی‌کلاب را به همسری انتخاب کند و در آن میان، فاطمه بنت حزام را به همسری انتخاب کند چون این خانواده دارای مردان و زنان شجاع، قدرتمند، باوفا و شاعر و اهل ادب بودند.

نکته جالب این است که به‌تصریح تاریخ، مادر حضرت ام‌البنین سلام الله علیها هم در ادبیات عرب و شاعری دارای دانش و هنر بود.

شخصیت اجتماعی حضرت ام‌البنین(س)

برای الگو گرفتن از شخصیت اجتماعی حضرت ام‌البنین سلام الله علیها، باید به کدام ویژگی‌های ایشان توجه به‌خصوصی داشته باشیم؟

یکی از مهم‌ترین و بارزترین ویژگی‌های آن بانوی بزرگوار، توجه ویژه ایشان به موضوع امامت و ولایت‌پذیری بود، به‌اندازه‌ای که نگه داشتن حرمت امام حسن و امام حسین علیهما السلام را بسیار رعایت می‌کردند و آن بزرگواران را امام و پیشوای خود می‌دانستند،

حتی از دوران کودکی آن‌ها با احترام خاصی با ایشان رفتار می‌کردند آن هم در زمانی که به‌جای حضرت زهرا علیها السلام به امور ایشان می‌پرداختند، باز هم به‌عنوان مأمومی مهربان، مطیع، آگاه و عالم به مقام امام و مولای خود رفتار می‌کردند.

پیام‌آور عاشورا

درباره زندگی حضرت ام‌البنین سلام الله علیها بعد از شهادت چهار پسرش کمتر مطلبی می‌دانیم، زندگی ایشان در آن دوران چگونه بود؟

طبق آنچه در تاریخ نوشته شده است و دارای اعتبار و استناد محکمی است، حضرت ام‌البنین سلام الله علیها پس از شهادت چهار پسر خود در روز عاشورا، مدت‌ها در شهر مدینه زندگی می‌کرد و حتی در همین شهر از دنیا رفت، چنان‌که پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع دفن شده است.

طبق حدیثی از امام صادق علیه السلام، آن بانو بعد از شهادت فرزندانش به‌طور مداوم به قبرستان بقیع و بر سر مزار رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و امام حسن علیه السلام می‌رفت و طوری از رشادت‌های فرزندان خود و دفاع آن‌ها از حق می‌گفت که پیام اسلام و حق‌محوری را به‌بیانی شیوا و با سوز و گداز و عاطفه مادرانه به مردم منتقل می‌کرد. وقتی صدای گریه آن مادر ارزشمند و فداکار در کوچه‌های مدینه می‌پیچید، مردم دور ایشان جمع می‌شدند و در رثای امام حسین علیه السلام و شهیدان کربلا گریه می‌کردند.

با این توضیحات باید حضرت ام‌البنین سلام الله علیها را یکی از پیام‌آوران بزرگ کربلا و یکی از مبلغین اسلام بدانیم.

همین طور است، ایشان در مدتی که بعد از شهادت فرزندان خود میان مردم زندگی می‌کرد، رسالت پیام‌رسانی اسلام و خون شهدای کربلا را به‌عهده داشت که با توجه به درایت و هشیاری که داشتند، مطالب بحق و دلاوری‌های شهدای بزرگ کربلا را که در راه خدا جان خود را نثار کرده بودند، با بیانی شیوا و گویا مطرح می‌کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سبک زندگی ایرانی اسلامی کربلا امام حسین ع حضرت عباس ع سبک زندگی ایرانی اسلامی کربلا امام حسین ع حضرت عباس ع حضرت ام البنین سلام الله علیها حضرت زهرا علیها السلام زندگی حضرت ام البنین حضرت امیرالمؤمنین حضرت ام البنین س امام حسین علیه شهادت حضرت بعد از شهادت علیه السلام امام حسین ع پس از شهادت امام علی ع سبک زندگی چهار پسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نقش جدی در جریان زیارت داشتند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی فاطمی پور عصر چهارشنبه در اجتماع ۵ هزار نفری دختران دانشجو در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با تبریک دهه کرامت و روز دختر گفت: امروز دختران دانشجو از هشتاد دانشگاه سراسر کشور در این اجتماع حضور دارند که پشتیبانی این جشن از سوی وزارت علوم و حرم بانوی کرامت کار ارزشمند و بزرگی است که باید از این تلاش‌ها تقدیر کرد.

حجت الاسلام فاطمی پور بیان کرد: حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، نقش جدی در جریان زیارت داشتند و امروز همه ما زائران حضرت هستیم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها افزود: زیارت آثار بسیار مهمی برای انسان به همراه دارد که نباید از کنار آن به راحتی عبور کرد.

فاطمی پور گفت: انسان در زیارت بیان می‌کند که ناقص است و در محضر انسان کامل خود را عرضه می‌کند و حضرت معصومه سلام الله علیها خودشان نیز زائر امام رضا علیه السلام بودند و در این مسیر جان خود را فدا کردند.

وی تصریح کرد: امامت و ولایت مسیری برای همرنگ شدن با خدا است و حضرت معصومه سلام الله علیها در مسیر ولایت بودند و ما نیز در ادامه زندگی نیازمند تکیه گاه هستیم که آن تکیه گاه واقعی امام معصوم است و باید از حضرت بیاموزیم که دل در گرو ولی خدا بگذاریم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: باید در عمل پیرو ولی خدا باشیم و بسیاری از مشکلات ما از دینداری سوری و ظاهری است که باید دینداری را در زندگی خود عملیاتی کنیم و به دین پایبند باشیم.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا دین در زندگی ما بیشتر ساری و جاری باشد و این امر با تقویت رابطه عاطفی با ولی خدا امکان پذیر است.

کد خبر 6100895

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ دختران دانشجو در حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نقش جدی در جریان زیارت داشتند
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب